Ενδοσκοπική Χειρουργική για Μύτη και Παραρρίνιους Κόλπους (ιγμόρεια)

Η Ενδοσκοπική Χειρουργική της Μύτης και των Παραρρινίων Κόλπων (Functional Endoscopic Sinus Surgery-F.E.S.S.) αποτελεί σήμερα την πιο σύγχρονη μέθοδο χειρουργικής της μύτης. Πραγματοποιείται με χρήση “cutting edge” τεχνολογίας, επιτρέπει την αντιμετώπιση παθήσεων της μύτης και των ιγμορείων, όπως η ιγμορίτιδα και οι πολύποδες της μύτης, αναίμακτα και χωρίς εξωτερικές τομές, με την μικρότερη επιβάρυνση για τον ασθενή.

Η εμφάνιση της Ενδοσκοπικής Χειρουργικής των Παραρρινίων Κόλπων προκάλεσε τα τελευταία χρόνια πραγματική επανάσταση στην αντιμετώπιση των δύσκολων προβλημάτων της «ιγμορίτιδας», σε ασθενείς που πίστευαν ότι τίποτα δεν μπορεί να τους ανακουφίσει.

Υπό γενική αναισθησία και με τη χρήση ειδικών ενδοσκοπίων και χωρίς καμία εξωτερική τομή διανοίγονται με ειδικά εργαλεία τα στόμια των ιγμορείων και αφαιρούνται οι πολύποδες και οι βλεννοπυώδεις εκκρίσεις που βρίσκονται μέσα σε αυτούς. Με τη μέθοδο αυτή, αντιμετωπίζεται με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο η φλεγμονή και αποκαθίσταται η φυσιολογική κυκλοφορία του αέρα και της βλέννας εντός των ιγμορείων.

Μετά το χειρουργείο, ο ασθενής δεν έχει πωματισμό/γάζες που πρέπει να αφαιρεθούν και μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του είτε την ίδια ημέρα είτε την επομένη της επέμβασης. Δεν υπάρχει καμία εξωτερική ουλή, πρήξιμο ή μελανιά, ούτε μετεγχειρητικός πόνος. Συνήθως, σε 2 με 4 ημέρες μετά την επέμβαση ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του, εφόσον αυτή δεν απαιτεί βαριά σωματική δραστηριότητα.

Καθώς συχνά, εκτός από τη χρόνια ιγμορίτιδα και την παρουσία ρινικών πολυπόδων, συνυπάρχει σκολίωση του ρινικού διαφράγματος και/ή υπερτροφία των ρινικών κογχών, κατά τη διάρκεια της ίδιας επέμβασης είναι δυνατόν να συνδυαστεί επιπλέον και με επέμβαση ενδοσκοπικής διαφραγματοπλαστικής και/ή κογχοπλαστική για ολοκληρωμένα αποτελέσματα που θα αντιμετωπίσουν το σύνολο των προβλημάτων.

Ο Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος Δρ. Σαράντης Μπλιόσκας είναι εξειδικευμένος στο αντικείμενο, καθώς μετεκπαιδεύτηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο  και εξειδικεύτηκε στην Ενδοσκοπική Ρινοχειρουργική, την Ενδοσκοπική Χειρουργική Βάσης Κρανίου και την Αισθητική Χειρουργική Προσώπου. Η εξειδικευμένη του εκπαίδευση και η μακρά του εμπειρία στην Ελλάδα και τη Μεγάλη Βρετανία, εγγυάται τη σωστή διάγνωση και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων των παραρρινίων κόλπων.

Shopping Basket